O ponudbi

 • Materiali Montessori
 • Haba
 • Educo in Toys For LIfe
 • Časomer - Time Timer
 • Menno - potovalna kahlica
 • OSEBNA ABECEDA vašega otroka

Pri Ninehuis Montessori se zavedajo pomembnosti materialov. Da bi sledili razvoju, se trudijo razširiti spekter že obstoječe ponudbe. Obsežno raziskovanje in sodelovanje s strokovnjaki na področju razvoja otroka v zgodnjem obdobju od 0 do3 let je privedlo do uvajanja nove, edinstvene vrste materialov Montessori.

Vsako človeško bitje, se od spočetja do zrelosti oblikuje samostojno, pri čemer iz svojega okolja (materino naročje, dom, šola in skupnost) srka snov za oblikovanje svoje osebnosti. Odrasli samo pripravljamo in zagotavljamo ta okolja, od katerih je odvisno otrokovo delo in ki izpolnjujejo otrokove sposobnosti.

Soba Montessori je pripravljena tako, da pomaga otrokom pri dejavnosti po njihovih zmožnostih, da dosežejo cilj na njihov lastni specifični način, pa naj to imenujemo igra ali delo. Otrok postopoma odkriva, kako pomembno je njegovo delo in zanj tudi ne pričakuje pohvale. Ob svojem delu tako dosega vedno daljšo koncentracijo, zbranost in pozornost, točnost in natančnost gibov in vedno boljši občutek za red. Največji napredek, tudi pri najmanjših, so samodisciplina in spoštovanje, cenjenje drugih, mirnost in prijaznost, očitno veselje in užitek v delu.

Igra je najbolj zgodnje otrokovo »delo«. S svojimi prizadevanji se ciljno gradijo in oblikujejo odraslega, kakršni naj bi postali. Otroci jasno pokažejo notranjo potrebo po tem, kako se naučiti spoznati samega sebe in svet okoli sebe. Želijo si razvijati svojo inteligenco, se naučiti natančno nadzorovati svoje ravnanje, odkrivati in urejati svoje vtise o svetu, da bi postali neodvisni in odgovorni.

V prvih dveh mesecih življenja se dojenček iz udobja maternice preseli v nov zunanji svet, ki se ga počasi navaja in se uči zaupanja. V preostalih mesecih prvega leta se nauči zaupati sebi: Zmorem sam, sem sposoben! V naslednjih dveh letih potrjuje, da je sposoben »delovati« v svetu: Sem vreden truda, lahko sodelujem, prispevam! Skupni cilj, ki zasenči zlasti cilje »učnega načrta« je globoko samospoštovanje in izoblikovati močno, zdravo, pozitivno in srečno podobo o sebi.

Vsaka soba je smiselno pripravljeno okolje, oblikovano kot podpora otrokovi potrebi po njegovi namenski aktivnosti. To je Hiša Otrok: pohištvo se lahko premika, slike so dosegljive otrokovemu gledišču (nivo oči), rastline lahko zaliva, umivalniki niso igrače, temveč so pravi, narejeni po meri otrok. Tu je tudi veliko skrbno oblikovanih materialov, da vzpodbudijo otrokovo naravno zanimanje. Vzdušje je pozitivno, otroku vliva podporo in ni tekmovalno. Ti materiali so videti enostavni, vendar so natančno oblikovani, saj temeljijo na večletnih izkušnjah, opazovanju, preizkušanju in študijah.

Haba – Izumitelji za otroke

Haba je podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo lesenih igrač in pohištva, poznano po visoko kakovostnih otroških igračah, otroških igrah in otroškem pohištvu. Popolni vir otroških igrač in pripomočkov. Poleg lesenih igrač in pohištva, Haba nudi tudi otroški nakit, izdelke iz porcelana, kot so skodelice, … in tekstilne izdelke. Otroške igrače in pohištvo Haba lahko najdete v kakovostnih in dobro založenih trgovinah z igračami po vsem svetu.

O Educo in Toys for Life

Učenje preko igre! Igrače Educo in Toys For Life odlikuje vrhunska kakovost.

Vrednota je znanje. Obsežna paleta igrač in razvojno–didaktičnega gradiva razveseljuje otroke, starše, vzgojitelje, pedagoge,…po vsem svetu.

Časomer – Time Timer

Izobraževanje s Časomerom – Time Timer, do popolnega izkoristka časa.

Uporabite Time Timer v razredu:

– Koncept časa, – Pametna uporaba časa, – Sledenje trajanja dejavnosti.

Time Timer je oblikovan za pomoč otrokom pri razumevanju časa; “Koliko časa še?«.Enkraten učni pripomoček za utrjevanje koncepta o pretečenem času.

Osebe s posebnimi potrebami

Časomer – Time Timer ponuja senzibilno rešitev za upravljanje časa, kot pomoč osebam s posebnimi potrebami.

Časomer – Time Timer aplikacije vključujejo:

– Smernice za posameznike z ADD (Motnja pomanjkanja pozornosti), ADHD (Primanjkljaj pozornosti in motnja   hiperaktivnosti), avtizmom, Aspergerjevim sindromom in disleksijo. – Spremljanje v času svetovanja in terapije. – Geriatrično skrb, kot npr. spominski prišepetovalec za pozivanje pri jemanju zdravil in opozorila za vrsto drugih dogovorjnih terminov. – Pomoč pri rehabilitaciji po kapi in drugih možganskih boleznih in motenjah.

Časomer – Time Timer je primeren tako za individualno kot skupinsko delo. Časomer – Time Timer pomaga, da vsak trenutek šteje.

Vsakdanje življenje

Časomer – Time Timer ima številne možnosti uporabe, ki vam bodo pomagale postati bolj produktivni, bolj organizirani in bolj sproščeni; tudi doma in v vsakdanjem življenju.

Uporaba Časomera – Time Timer v vsakdanjem življenju:

– Pomoč otrokom in odraslim, osredotočiti se na svoje naloge. – Uravnotežiti gledanje TV (ali računalnika) in časa z igro. – Držite se razporeda vadbe in drugih dejavnosti. – Asistent pri raznovrstnih dnevnih rutinah.

Menno – potovalna kahlica

 • izdelek izgleda kot vsaka posoda za shranjevanje,
 • je privlačenih barv,
 • shranjevanje izdelka je praktično,
 • primeren je za vsakodnevno rabo, za potovanja in počitnice.

Vendar to ni posoda za shranjevanje živil.

To je nova kahlica Menno, ki je praktična, higienična in cenovno dostopna.

Glavne prednosti kahlice Menno

 • Kahlica je vsestranska in je namenjena domači uporabi in kar je napomembnejše izredno primerna za potovanja.
 • Sestavljena je iz štirih delov, so sestavljivi in razstavljivi v nekaj sekundah.
 • Je kompaktna, primerna za shranjevanje, transport v avtu, v hotelski sobi, med prtljago, na kampiranju, na plovbi…
 • Tako enostavno prenosljiva, da je ob pravem trenutku na pravem mestu.
 • Nanjo se lahko namestijo tudi vodotesne vrečke, za primer, da je uporabnik ne utegne nemudoma izprazniti.
 • Da bi ustregli osebnemu slogu uporabnika je razpoložljiva v treh različnih barvah.

Cena:  19,95 eur z DDV. 

(klikni na povezavo) Želim naročiti svoj Menno!

Bodite tudi na dopustu, potovanjih brezskrbni in zadovoljni; s kahlico Menno.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo.

Pišite nam na naš spletni naslov: info@svetotrok.si ali nas pokličite na našo telefonsko številko Mobi: 051.402.401.

OSEBNA ABECEDA

je prvi učni pripomoček v obliki 26 barvnih tablic s črkami in žepki za slike. Kot edinstven pripomoček pri seznanjanju in poučevanju otrok z glasovi, črkami in navsezadnje enkraten pripomoček za učenje branja.

Branje po črkah«” z OSEBNO ABECEDO VAŠEGA OTROKA

še nikoli ni bilo tako enostavno in zabavno! Pri tej metodi smo uporabili čustveno vez s predmeti, osebami, živalmi, rastlinami, kraji,…, ki so otroku poznane. Preglejte svoje albume in arhive s fotografijami in slikami, izberite slike predmetov, živali, rastlin, oseb iz embalaže, ki se začnejo z ustreznim glasom oziroma črko iz abecede. Nato jih vstavite v žepek posamezne tablice z ustrezno črko.

Tako boste z otrokom pripravili njegovo edinstveno, osebno zbirko. Seveda je nujno, da ustavite k črki »M« fotografijo mamice in k črki »O« fotografijo očka, bratce, sestrice, babice, dedke,…. .

Ko predstavljate otroku posamezen predmet, osebo, žival, rastlino,… iz fotografij oz. slik na začetku glasno in jasno poudarite prvi glas in nato enako še besedo, ki poimenuje predmet, osebo, žival, rastlino, kraj, … s slike.

Če bi želeli, lahko s tablicami ustvarjate tudi kratke besede, h katerim postavljate slike ali predmete. Kot primer: »N«oj.

“Globalno branje” z OSEBNO ABECEDO VAŠEGA OTROKA .

Niz 26 fotografij, ki prikazujejo rastline, živali, predmete ali kraje je vsebovanih v kompletu OSEBNE ABECEDE VAŠEGA OTROKA. Poimenovanje vsakega predmeta s fotografije je napisano pod njo, vendar brez prvega glasu oz. črke; le te so na tablicah. Tako posamezno poimenovanje v celoti zgradimo z vstavljanjem slik v žepke. Spoznajte nove predmete, pogovarjajte se o njih z otroci, prepoznajte prvi glas, preberite besedo, predvsem pa – zabavajte se!

OSEBNA ABECEDA VAŠEGA OTROKA ni samo orodje za učenje branja! Primerna je tudi za uporabo pri različnih družabnih igrahi drugih aktivnostih. Nekatere od njih so opisane in priložene h kompletu in to so le nekatere, ki služijo, kot pomoč pri razvoju različnih spretnosti, motorike, orientacije, zaznavanju barv, estetike in še več.www.svetotrok.si.